• hét. júl 8th, 2024

  Mitől lassú egy webáruház oldalbetöltése és milyen módon növelhetjük?

  ByMarton Anna

  nov 1, 2023
  1. Nagy méretű képek és médiafájlok: Túl nagy méretű képek és médiafájlok a weboldalak fő oka a lassú betöltésnek. Megfelelő méretűre és formátumra kell konvertálni a képeket, hogy minimalizáljuk a letöltési időt.Módszer: Használj képoptimalizáló eszközöket és tömörítési technikákat a képek méretének csökkentéséhez. Ezenkívül használj képfogadó szolgáltatásokat vagy CDN-eket (Content Delivery Network), hogy gyorsabban letölthetőek legyenek a képek.
  2. Túlzott HTTP kérések: Ha egy weboldal sok HTTP kérést indít a szerver felé (például CSS, JavaScript, képek, stb. letöltése), az lassíthatja az oldalbetöltést.Módszer: Minimalizáld a HTTP kéréseket azzal, hogy összevonod és minimálod a CSS és JavaScript fájlokat, és használd a gyorsítótárazást, hogy csökkentsd a kérések számát.
  3. Rosszul optimalizált kód: Ha a weboldal kódja túl bonyolult vagy rosszul optimalizált, az lassíthatja a betöltési időt.Módszer: Ellenőrizd és optimalizáld a weboldal kódját. Távolítsd el a felesleges szkripteket, javítsd az SQL-lekérdezéseket, és minimalizáld a HTTP hívásokat. Használj kompakt és hatékony kódolást.
  4. Nem megfelelő tárhely: A lassú tárhelyszolgáltatás vagy a túlterhelt szerver is okozhatja a lassú oldalbetöltést.Módszer: Válassz megbízható és gyors tárhelyszolgáltatót, amely megfelel az oldalad igényeinek. Szükség esetén váltani kell a jobb teljesítményű tárhelyre.
  5. Nem gyorsítótárazott tartalom: Ha minden oldalt és erőforrást mindig a szerverről tölt le, az növelheti a betöltési időt.Módszer: Használj gyorsítótárazási mechanizmusokat, mint például a böngészőgyorsítótárazás vagy a CDN, hogy gyorsabban lehessen elérni a gyakran használt tartalmakat.
  6. Mobiloptimalizáció hiánya: Ha az oldalad nincs optimalizálva mobil eszközökre, akkor a mobil felhasználók számára lassú lehet a betöltés.Módszer: Alkalmazz reszponzív webdesign-t, amely lehetővé teszi az oldal alkalmazkodását a különböző képernyőméretekhez. Próbálj ki mobilteszteket és optimalizálj a mobil sebességért.
  7. Túl sok külső erőforrás: Ha túl sok külső szolgáltatást használsz az oldaladon (pl. harmadik fél hirdetések vagy analitikai eszközök), az hozzájárulhat a lassúsághoz.Módszer: Csökkentsd a külső erőforrások számát, vagy használj aszinkron betöltést, hogy ne blokkolják az oldalbetöltést.
  8. Nem optimalizált adatbázis lekérdezések: Ha az adatbázis lekérdezések lassúak vagy túl összetettek, az lassíthatja az oldalt.Módszer: Ellenőrizd és optimalizáld az adatbázis lekérdezéseket, használj indexeket és gyorsítótárazást, hogy javítsd az adatbázis teljesítményét.

  Az oldalbetöltési sebesség növelése fontos a webáruházak számára, mivel javítja a felhasználói élményt és növeli a konverziókat. Az oldal sebességét rendszeresen kell ellenőrizni és optimalizálni, hogy megfeleljen a felhasználói igényeknek és a keresőmotorok rangsorolási kritériumainak.

   

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük