• csü. nov 30th, 2023

Az autószőnyeg az autók egyik alapvető tartozéka

ByMarton Anna

máj 30, 2022

Olyannyira, hogy nem is foglalkozunk sokat a kiválasztásával.

Pedig érdemes!

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

Először is válasszuk ki a célnak megfelelő autószőnyeget, azaz, hogy hatékony és tartós védelmet nyújtson az autó padlózatának. Vegyük figyelembe az autószőnyeg típusát, majd az anyagot, színt, formát és az egyéb jellemzőket is.

A legfontosabb szempont, hogy az autószőnyeg védje meg a belső felületeket a nedvességtől és a szennyeződéstől, a fém alkatrészeket pedig a korróziótól.

Univerzális, vagy méretpontos autószőnyeg

A méretpontos autószőnyegek egy adott autómárkához, modellhez és karosszériatípushoz készülnek. Ezek a szőnyegek tökéletesen illeszkednek az autóba.

Az univerzális autószőnyegek bármilyen autóhoz alkalmasak, mivel a kívánt méretre szabhatók. Sajnos azonban bármennyire ügyesen vágjuk is, tökéletesen soha nem illeszthetők az autó padlózatára.  A fedés mértékének, vagyis a szőnyeggel borított felületnek a lehető legnagyobbnak kell lennie, hogy tökéletesen biztosítsa a nedvesség és szennyeződés elleni védő szerepét. Ha az autószőnyeg, kisebb, tulajdonképpen teljesen felesleges pénzkidobás, mivel a fedetlen területen a nedvesség beszivárog a szőnyeg alá. További hátránya, hogy az univerzális autószőnyegnek gyakran nincs oldala, így nem védi az autók kárpitját a nedvességtől, míg a méretpontos autószőnyegek az autó belsejének méretére készülnek.

Autószőnyegek anyag szerint

A textil autószőnyegek kínálata óriási, többféle formatervezés és sokféle szín közül lehet választani. Így lehetőség van az autó belső teréhez leginkább illő színtkiválasztani. A textil autószőnyegek egyik hátránya, hogy előbb-utóbb már nem képesek felszívni a nedvességet. A só és más káros anyagok is könnyen megrongálják a textilt.

Gumi autószőnyeg

Kopásállósággal, rugalmassággal és kiváló teljesítményjellemzőkkel rendelkeznek: ellenállnak az agresszív anyagoknak, lúgoknak, savaknak, benzinnek, olajoknakés kémiai vegyületeknek.A feketét nem hiába tartják a legpraktikusabb színnek. Gyakorlatilag nem látszik rajtuk a szennyeződés, karcolás, vagy egyéb olyan hibák, amelyek egy autószőnyeg használata során szükségszerűen előfordulnak.

A méretpontos gumi autószőnyegek a legnépszerűbbek az autósok körében, bár drágábbak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük