Breaking News

Hercegnő burgonya

Hercegnő burgonya nem csak hercegnőknek!

A burgonyának nagyon sokféle elkészítési módja van, és a köretek között a legismertebb. Nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy heti két alkalommal biztosan burgonya valamelyik formája ott szerepel az ebédnél. A legismertebb formája a szalmakrumpli, a burgonya püré, és a natúr krumpli, főleg azért is mert ezeket nagyon gyorsan el lehet készíteni. De ha jól bele lapozunk a receptes könyvbe, vagy elkezdünk az interneten keresgélni burgonya receptek után, akkor hamar rájövünk, hogy rengeteg változatos recept van, amit pontosan olyan könnyen és gyorsan el lehet készíteni, mint a szalmakrumplit vagy burgonya pürét. Itt van mindjárt a hercegnő burgonya recept.

Nos, ezt nem úgy kell érteni, hogy csak hercegnőknek készül, hanem a tálalás során olyan elegánsan, finomkán helyezkednek a burgonyák a tepsiben, mint valami hercegnők. A hercegnő burgonya elkészítése is pontosan annyi időt vesz fel, mint a burgonya püré elkészítése, sőt néhány elkészítési lépés meg is egyezik. Első lépésben megfőzzük az apróra vágott burgonyát, megtörjük, margarinnal és szerecsendióval összekeverjük. Hagyjuk egy picit hűlni, majd ezt követően hozzá adunk két tojássárgáját és simára keverjük. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe teszünk sütőpapírt, a burgonya masszát pedig csillagcsöves zsákba töltjük és kicsi halmokat nyomunk a tepsibe. Körülbelül húsz perc alatt meg is van sülve, amikor már kezd a teteje pirulni, akkor jól van. A hercegnő burgonya jól tálalható különböző húsok mellé, nem csak jól néz ki, de nagyon finom is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük