• szo. júl 13th, 2024

  Hogyan kell felhelyezni a telefon fóliát?

  ByMarton Anna

  máj 22, 2021

  A telefon fóliák felhelyezése laikusként egyszerű feladatnak tűnik, azonban, ha bele kezdünk mindjárt rá jövünk, hogy nem is olyan egyszerű. Attól függetlenül, hogy milyen típusú készülékünk van a telefon fólia használata minden esetben ajánlott, hiszen megvédi a telefon kijelzőjét az ütésektől, karcolásoktól. A hagyományos műanyag fóliák akár otthon is felhelyezhetőek akkor, ha néhány aranyszabállyal tisztában vagyunk.

  Azt tudjuk, hogy a fólia mindkét oldalát ugyancsak fólia védi a szennyeződésektől, ezeket pedig a rájuk ragasztott jelölővel tudjuk eltávolítani. Figyeljünk arra, hogy a telefon fólia felhelyezését ne végezzük szövet közelében, például ágyon vagy leterített asztalnál, sőt a hosszú ujjú blúztól is szabaduljunk meg, mivel ezekből nagyon könnyen kerülhet porszem a telefon kijelzőjére. Az első lépés, amit a telefon fólia felhelyezésénél véghez kell vinni, a terep és a készülék előkészítése. A terep alatt a már említett figyelmeztetések betartását értjük, a legideálisabb hely fólia felhelyezésre az íróasztal.

  A készülék előkészítése alatt pedig azt értjük, hogy a telefon kijelzőjét szükséges megtisztítani, egy törlőkendőt használjunk ehhez, semmiképpen ne zsebkendőt vagy egyéb ruhadarabot, mivel ezek megkarcolhatják a felületet. Ha megbizonyosodtunk arról, hogy a telefon kijelzője teljesen tiszta, akkor a fóliáról levehetjük a védőréteget, és elkezdhetjük felhelyezni. A felhelyezés után maradhatnak a kijelző és a védőfólia között légbuborékok, ezeket gyengéd mozdulatokkal középről kifelé irányulva simítsuk el.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük