• szo. ápr 6th, 2024

  Konvektor tisztítás

  ByMarton Anna

  dec 27, 2020

  A gázszerelő felismeri a legkisebb bajokat is és tippet ad a gázkonvektor élettartamának növelésére. Rendszeres karbantartással a gázkonvektor élettartama nő. Nagyon sok pénzt lehet megtakarítani szervizeléssel, mivel kevesebbet kell szánni javításra. Javasolt szezononként minimum egyszer átnézetni egy tapasztalt gázszerelővel a konvektorokat. A konvektorok nagyon népszerűek a háztartásokban, hiszen megbízható mert nem kell a maga a konvektornak áram, tehát áramszünetben is működik, vagyis áramszünetben sem fagyunk meg.

  Abban az esetben, ha a konvektor nem a megszokott viselkedést produkálja, akkor nagy valószínűséggel a konvektor tisztítás lesz a megfelelő megoldás. Konvektor tisztítást akkor kell végeztetni, ha a gyújtóláng sárgás színű. Ilyenkor a termoelem már nem melegít megfelelően. A készülék először csak kikapcsolgat utána már begyújtani sem lehet. Égési térben vagyis az égőfejekben és körülötte égéstermék, vagyis szennyeződé marad vissza, ami eltömítheti az ott elhelyezkedő alkatrészeket, ezzel akadályozva és veszélyeztetve a készülék biztonságos működését. Nagy mennyiségű égéstermék lerakódása esetén a berendezés üzemképtelenné vagy akár életveszélyessé válhat.

  Figyeljünk oda a porra, hiszen nagyon sokat árthat, ha elterjed a konvektor egész szerkezetében. Fontos, hogy a készülékből távolítsuk el a port és a szennyeződést, ami egy év alatt odakerült, vagy amit a konvektor magába beszívott.

  Mindenképp idejében hívjunk szakembert, és ne halogassuk a probléma megoldását. Abban az esetben, ha a szerelő nem tud rögtön a segítségünkre sietni, akkor is érdemes várni, és türelmesnek lenni. Semmiképp sem okos döntés lenne az, ha saját magunk kezdenénk neki a takarításnak, és a vizsgálatnak. Egy ilyen tisztítás semmiképp sem nagy anyagi kiadás, tehát mindenképp érdemes elvégezni, és semmiképp sem halogatni. A karbantartással lehet garantálni azt, hogy a konvektor biztonságosan fog üzemelni és hosszú lesz az élettartama. Épp ezért nem éri meg kihagyni a karbantartást, és az időszakos tisztítást, mivel nem szeretnénk senki életét, testi épségét veszélyeztetni. A karbantartásnál előnyös az évenkénti egyszeri alkalom, amely során alaposan ellenőriztetjük a készüléket, és minden apró részletet vele kapcsolatban.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük