• hét. júl 8th, 2024

  Legyen precíz a medence szigetelés

  ByMarton Anna

  máj 3, 2023
  medence szigetelés

  A hosszú élettartam és biztonságos használat érdekében fontos okosan kiképezni a medencét. A medence szigetelés magába foglalja az különféle munkálatokat, mint például a medence körüli terület letakarítását és a talaj előkészítését. Ezután a falak és padló alapos tisztítása, majd előkészítése következik, végül pedig a szigetelőanyag felhordása. A medence szigetelés lehet PVC fólia, poliuretán hab, vagy akár csempe is. Az egyes környezeti és szárazsági követelményektől függően többféle vízszigetelés-technológiai megoldás közül választhatunk. A Sika két különféle megoldást kínál, amelyek közül az egyik technológiai megoldásnál kétkomponensű cementkötésű vízszigetelő habarccsal történik a vízzáró réteg létrehozása.

  A másik lehetőség esetében pedig AB vízszigetelőlemezt használunk a kitűzött cél eléréséhez. A megfelelő medence szigetelés hosszú távon megóvja a felületet a szivárgástól és a korróziótól, így hozzájárul az élettartam növeléséhez és biztonságos használathoz. Azonban fontos, hogy a szigetelés befejezése után ellenőrizzük a medence vízszintes síkját, majd a medencét feltöltjük vízzel, hogy leteszteljük a medence szigetelés minőségét. A Sikalastic®-152 két komponensű cementhabarcs, amelyet rugalmas vízszigetelésre és betonvédelemre terveztek.

  Ideális víztároló szerkezetekhez, például úszómedencékhez, valamint a pincék falainak védelmére ugyanúgy. Használata könnyű, amivel minden szakember elboldogul. Különböző felületekre lehet felvinni. A Sikalastic®-152 hideg időjárási körülmények között is megállja a helyét mivel -20 ℃-ig ellenáll a hőhatásoknak. A medence szigetelés ilyen professzionális termékkel igazán gyorsan és precízen megoldható.

  Related Post

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük