• ked. júl 9th, 2024

  Hogyan alkalmazzuk a hajvégápolókat?

  BySzerkeszto

  jan 15, 2022
  hajvégápolóhajvégápoló

  Hajunk ápolása mindennél fontosabb. Egy hatékony hajvégápoló szinte azonnal csodát fog tenni a töredezett szálakkal és nem kell többé az ollóval szenvednünk. Bizonyára minden hölgy rémálma szokott lenni a fodrászat, ahol sohasem találják el a tökéletes hosszt. Biztosak lehetünk benne, hogy mindig rövidebb lesz, sohasem hosszabb. A hajvégápoló azonban otthoni megoldást jelenthet, amivel megelőzhetjük a kellemetlenséget és kiélvezhetjük az ápolt és egészséges haj előnyét. Igen ám, de felmerül egy kérdés: hogyan használjuk?

  A hajvégápoló használata nagyon egyszerű, csak pár alapszabályt kell betartanunk. Az első, hogy a hajvégápoló NEM sampon. Hatalmas hiba, ha az egész hajunkra felvisszük és úgy dörzsöljük bele, mint egy normál sampont. Ez a készítmény sokkal zsírosabb hatást ér el, így a fejbőrünk fogja bánni. Ahogyan a nevében is benne van, csak a szálak végét ápolja, tehát nem kell az egész fejünket bekenni vele. Ha nem akarunk túl sokat szenvedni a hajmosással, akkor a samponnal együtt vigyük fel, de mindkettőt a neki való helyen alkalmazzuk. Ezután csak alapos öblítésre lesz szükségünk és már készen is vagyunk. Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a selymes és bársonyos hajjal.

  Aromaterápia illóolajok a jobb közérzetért

  Van még egy lehetőségünk, ha új élményeket keresünk. Az aromaterápia illóolajok bevetése mindenki előtt új kapukat nyitnak meg. Ha szeretjük a tiszta haj érzését, akkor még jobban szeretni fogjuk a különböző illatokat. Kár lenne azonban holmi parfümmel összekeverni az aromaterápia illóolajok erejét, mivel ennél sokkal többről van szó. Az illóolajok nem sima olajok, hanem valamilyen növényből készülnek. A gyógynövények erejét apró üvegekben kapjuk vissza és cseppenként használhatjuk tovább, miközben gondoskodunk a fizikai és szellemi egészségünkről is.

  Egy jó aromaterápia alapja mindig a minőségi illóolaj lesz, amit többféleképpen is használhatunk. Egyesek a meleg fürdővízbe cseppentik, mások pedig külön csepegtetőt alkalmaznak, hogy az egész lakásban érezni lehessen az aromákat. Az olajok nagyon gyorsan párologni kezdenek, amit utána egyszerűen belélegzünk. Kár lenne azonban azt gondolni, hogy csak a jó illatról van szó, ugyanis az aromaterápia illóolajok rengeteg pozitív hatással bírnak a testünkre. A terápia segít megteremteni a test és a lélek közötti egyensúlyt, amire ebben a rohanó világban mindennél jobban szükségünk van. Ne hagyjuk, hogy a kinézetünk vagy a testi adottságaink elvegyék a kedvünket a tündökléstől. A természetes anyagoknak hála, sokkal jobb kedvünk lesz a szürke hétköznapokban is.

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük